fredag 26 mars 2010

Veckans snabbis: äggröra

Dagens matiga äggröra till lunch (jag hade lyxen att jobba på distans idag) måste ha varit veckans snabbis. Den tog 6 minuter att tillreda - men då var det ju för bara en person.

2 ägg (ekologiska) vispades med vispgrädde. Lite malet kött stektes i smör och kokosolja, och i blandades äggröran. Salt, peppar, och rörde om tills ägget var krämigt. Tärnad fetaost på, och klippt persilja. Och gott var det!

4 kommentarer:

  1. Ser gott ut - mat ska ju också tilltala ögat (tycker jag i alla fall). Hittade din blogg via MP och kommer absolut att återvända, för anar att det kan bli en hel del klokt om våra val i dagens samhälle (maten vi äter, liven vi lever). Tiden får utvisa om jag tolkat din profil rätt! Lycka till med kursändringen i livet!

    SvaraRadera
  2. Kiva sus att du tittade in! Tack för lyckönskningen - den behövs nog, det är ganska spännande!

    SvaraRadera
  3. Hej Flo, vad roligt med en ny blogg! Även jag har hittat hit från ett annat forum (-; Din äggröra ser riktig god ut! Men jag är lite fundersam då det gäller kokosoljan. Den har väldigt dominant smak, själv använder jag den mest i asiatiska maträtter och i en viss typ av soppor. Har på sistone börjat äta min morgon(havre)gröt med en klick kallpressad kokosolja och frysta bär, det är mums! Det ska bli roligt att följa bloggen, mat - speciellt hälsosam sådan - är såååå skoj. Trevlig helg, hälsar V.

    SvaraRadera
  4. Hej V.! Kiva att du tittade in. Ja visst har kokosoljan smak. Jag steker nog mer i både smör och olivolja än kokosolja. Men just med ägg tycker jag det är så gott faktiskt! Jag lägger också kokosolja i gröten - mest åt barnen, jag äter inte själv så mycket gröt. I soppor är det också gott.

    SvaraRadera