onsdag 7 april 2010

Veckans nya: jätteräkor med soffrito

Igår kväll åt vi jätteräkor inlindade i bacon med soffrito. Traditionell soffrito görs av tärnad lök, morot och blekselleri som fräses i olivolja. Vi hade förutom det också kinakål och lite chili i, samt röd sås, och så salt och peppar så klart. Räkorna tinades upp, lindades in i halva baconskivor, och frästes i olivolja.

Det var mannen som kockade, så jag har ingen tidsstatistik. Men särskilt invecklat var det ju inte även om det blir lite pynjigt med räkorna, och gott var det :).

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Men hur var det nu med jätteräkor, har hört att man inte borde äta såna? Ngt med att en massa mangrove huggs ner, ekosystem rubbas, det används antibiotika osv som sedan förstör både jordmånen och vattendragen omkring osv osv. Fast man kanske kan ersätta dem med vanliga räkor ifall man vill ha litelite bättre samvete?

    SvaraRadera
  2. Oj nej :( Jag måste medge att jag inte är superbra insatt i alla etiska sidor av mat, och det där hade jag inte hört förut :(. Vi äter sällan räkor, och just den här rätten ville mannen laga av inspiration från sin Kalifornien-jobbresa föregående vecka, där mexikanerna lindade in jätteräkor i bacon och grillade.

    Man kan så klart inte linda i småräkor i bacon :) men säkert är vanliga räkor, kanske kryddade med vitlök (kanske koriander också om man gillar det?) lika goda i den här rätten!

    SvaraRadera