tisdag 18 maj 2010

Veckans efterrätt: brödost med hjortronsylt

Det här kunde lika väl ha hett veckans enklaste. Ibland vill man ju bara ha en liten efterrätt, även om vi är ganska dåliga på det hos oss... oftast blir det bara en bit mörk choklad om det alls blir något. Och glass på sommarn.

Men på veckoslutet åt vi en så fantastisk middag att den krävde en egen dessert. Jag hittade runda små brödostar i butiken, och det bästa - de var helt utan tillsatser :). Man kan antingen värma sin brödost, eller äta den kall.

2 kommentarer:

  1. Vi brukar också ofta äta brödost med hjortronsylt. Det är så gott!
    Jag hade flera gånger tänkt att jag skulle köpa av de där små brödostarna, men tycker att de är onödigt dyra, så jag hittade istället på att man kan från den stora brödosten bra skära ut med hjälp av pepparkaksformar söta små brödostar. De är visserligen lite tjockare än de här små runda. Kolla http://kakformen.blogspot.com/search/label/brödost

    SvaraRadera
  2. Tack majmamma - vilken bra idé med pepparkaksformarna!

    SvaraRadera