lördag 8 maj 2010

Veckans pasta: spaghetti med gräddig svampsås

Inget kött trots att det är lördag, utan faktiskt spaghetti. Vi fick en grönsaks- låda från Labby igår kväll, och den innehöll en ask ekologiskt odlad shiitake. Vi hade dessutom några champinjoner kvar från igår, och beslöt att det bli svampsås.

Tid: 25/15 minuter. För 5 personer.

Jag skivade alla svamparna och hackade en lök. Fräste dessa i smör och olivolja i teflonpannan. Satte sedan spaghettivattnet att koka. Hällde på en burk creme fraiche och 1 dl grädde, och lite vit sås (=vitlök). Kryddade till sist med lite salt och svartpeppar, och blandade ihop allt när spaghettin var färdig. Smaksatte med skurna blast av de pikusmå nya lökarna som också fanns i Labbys låda, och nyriven parmesan till. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar