lördag 26 juni 2010

Veckans sallad: halvvarm potatis- och laxsallad

Andra gången matig sallad idag, men nog är det bland det godaste man kan äta en varm sommardag också. Stora flickan undrade om vi inte kunde äta det varje dag.

Tid: 15 minuter. För 5 personer.

Vi hade ju en del rester, både lax, kokt nypotatis och tzatziki från gårdagen. Mannen klyftade en stor hög potatis och värme den i smör i stekpanna. Han skar ett par tomater i bitar. Jag plockade rucola och dill. Jag styckade kylskåpskall lax med fingrarna, varvade denna med varm potatis, rucola och tomat. Så till sist ännu hackad dill och lökblast.

Till detta en dressing av grön sås och olivolja, samt tzatziki. Fantastiskt god sommarmat!

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Matiga sallader hör sommaren till. Måste också prova det där ugnskycklingreceptet du lade ut för några dar sen, ser väldigt mumsigt ut..! Väntar på att få läsa mer om vad du lärde dig på kursen i stockholm, det är minst sagt intressant läsning. :)

    SvaraRadera
  2. Tack pyssling! Jo, vi gillar halvvarma sallader faktiskt. Rekommenderas!

    Jag ska snart fortsätta Näringsfysiologi-inläggsserien, har tänkt göra det varje kväll men alltid kommer det något i vägen...

    SvaraRadera