lördag 5 juni 2010

Veckans sallad: varm rostbiffssallad med endiv

När det blir varmare dagar ändrar vi på vårt "måltidsmönster". Normalt äter vi på veckosluten frukost kring 9.30-10, varm lunch kring 14-15, och ett kvällsmål kring 19-19.30 (varierande kallt eller varmt men lättare än lunchen). Varma dagar äter vi istället en lättare lunch och stadigare på kvällen när det luften svalnat. Lite som i södern. Jag tycker det är viktigt att äta mest när aptiten är som bäst.

Så idag blev det varm sallad till lunch, och till middag ikväll blir det grillade revbens-spjäll. Köttet kokar redan.

Tid: 15 minuter. (Men rostbiffen hade vi ju färdig från häromdagen) För 3 personer.

Vi skar några endiver i strimlor, en paprika i bitar, en ny lök i skivor, och fräste dem en stund i stekpanna i smör och olivolja. Skar upp rostbiffsresten från häromdagen i skivor. Skar en bit gurka i strimlor. Skar bort skalet från en blodgrape, halverade frukten och skivade den ena halvan. Lite salt och peppar, och klart!

Supergott. Citrusfrukter, särskilt apelsin eller grape, ger god smak åt endiven, syrligheten och citrussmaken kompletterar fint den lilla bitterheten.

1 kommentar:

  1. hej flo!
    sv: det var tredje gången jag gjorde mandelmjölk själv, men jag har även köpt den på hälsokosten innan (då är den sötare då den är sötad med agavesirap).

    visst kan du använda den till latte :) den passar ju bra som ersättning till mjölk. jag hade den i min avokado- & spenatsoppa igår, men den är även god till gröt, flingor, i smoothies osv :)

    smaken är lite söt och så anar man mandeln (mjölken blir mildare och rundare i smaken om man tar skalad mandel).

    du får ha en fortsatt bra kväll och helg :) kram

    SvaraRadera