fredag 18 juni 2010

Veckans snabbis två: stekt lammkorv och paprika

Vandrarhemssnabbis nummer två!

Tid: ca 10 minuter. För 1 person.

Skivade två lamm-nöt-korvar, skar en paprika i bitar. Stekte dem i smör. Skivade lite ost på, och lite gurka till. Klart!

2 kommentarer:

  1. Oj, kan de göra ätlig korv i Sverige? Jag är smått chockad... ;-)

    Har du lättare eller svårare hitta mat i butiken i Sverige? För du är ju lite "kinkig" med vad du sätter i korgen.

    SvaraRadera
  2. Bra fråga :). Jag hittade ingen nitritfri korv, men flera glutamatfria än man hittar i Finland. Annorlunda vid korvdisken var de många grisfria korvarna, då andelen muslimer i Stockholm ju är något totalt annat än nånstans i Finland. Alla grisfria korvar hade en särskild påskrift, ibland som en grissymbol med röda hängslen över. Köttprocenten i korvarna var mycket högre i snitt än i Finland. Falukorvens procent tittade jag inte på, men det fanns inte så många såna korvar, de flesta var köttiga korvar!

    För övrigt orkade jag inte hyra ett kylskåp på vandrarhemmet, så jag köpte bara sånt som höll i rumstemperatur de fyra dagar jag behövde (ägg, smör, ost, gurka, paprika, avocado, nötter och några frukter, ja och vinet). Korven åt jag genast. Så nja, inte var det särskilt svårt i alla fall. Härligt med de små smörpaketen, perfekt med 125 gram för några kvällar, såna har vi ju inte i Finland.

    SvaraRadera