torsdag 10 juni 2010

Veckans pasta: fusilli med gräddig tomatsås

Pastasås på färska tomater och mycket grädde! Nam!

Tid: 20 minuter. För 5 personer, plus liten lunch åt skolflickorna imorgon.

Började med att koka ett helt paket fusilli. Observera att de ska koka en minut mindre än det står på paketet!

Skivade fyra nya lökar med blast och allt. Fräste allt utom en del av det grönaste i rybsolja (olivolja eller smör är också gott). Hällde på ett par slevar buljong (för jag råkade ha, annars går det lika bra med t.ex. pastavatten) och 3 dl grädde. Såsen fick koka hela tiden, för att reduceras en aning. Pressade i en stor klick tomatpuré från tub. Så tärnade jag fyra stora tomater och lade i. En slurk vittvin slank faktiskt också ner i pannan.

Klippte i lite dill (persilja eller basilika hade gått lika bra). Smakade av med salt och peppar. Hällde bort pastavattnet en minut före utsatt tid och hällde såsen i pastan, rörde om. Serverade med de klippta gröna lökblasten och riven goudaost (för parmesanen råkade vara slut). Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar