torsdag 1 juli 2010

Enkelt: fuskjansson på restnypotatis med chili

Den här rätten hittade vi på idag! Lite i misstag faktiskt. Vi talade om potatisen som växer där ute, att vi har så mycket av den at vi nog blir leda. Jag sa "vi kan ju alltid laga jansson". Mannen tolkade det som att vi kan laga jansson på den kalla kokta nypotatisen vi hade i kylskåpet! Och så blev det så.

Tid: ca 14 minuter. För 2 personer (barnfri vecka - barnen är på läger).

Mannen skar ett par nya lökar med skaft, fräste i rejält med smör. Så skivade han den kokta potatisen. Dessutom skar han ett par cm av en färsk chili i strimlor. Jag tog ca två tredjedelar av innehållet ur en burk ansjovis och skar de små filéerna i bitar. Varvade potatis och ansjovis i pannan, hällde på lite av ansjovisspadet samt 1,5 dl grädde och lät allt bli genomvarmt några minuter. Supergott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar