fredag 6 augusti 2010

Enkelt och gott: kycklingfilé och zucchini i kokos med spenat

Hittade på den här rätten igår till middag. Det blev överraskande gott faktiskt!

Tid: 20/15 minuter. För 5 personer.

Började med att ta fram kycklingfiléerna (3 st) och sätta nypotatis att koka. Mannen skar filéerna i ganska stora bitar. Jag fräste dem i kokosolja och smör, lade åt sidan. Sedan fräste jag ett par klyftade lökar och en hel zucchini som var skuren i stora tärningar på medelhög värme. Lökblasten åkte också i, de sista sockerärterna från trädgården, samt en skivad vitlöksklyfta. På med 2 dl kokosmjölk (en halv burk) och en skvätt buljong (inte obligatorisk, jag råkade bara ha en rest i kylskåpet) och in med kycklingen. Smaka av med salt och peppar.

Medan det puttrade på en liten stund hämtade jag spenat i trädgården. Flickorna plockade persilja. När potatisen var klar var allt annat klart, och de rivna spenatbladen och den hackade persiljan vändes ner i grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar