måndag 2 augusti 2010

Sallad igen: spenat, feta och egna djungelgurkor

Fem pyttesmå djungelgurkor hade vuxit sig fullstora igen. De hamnade i en lunchsallad.

Tid: 15 minuter. För 5 personer.

Plockade spenat och sallad, tvättade och centrifugerade salladen. Skar tre tomater och en gul paprika i bitar. Skivade några lökblast. Skar upp en halv fetaost i tärningar. Blandade ihop allt tillsammans med en risrest från igår samt en skvätt kallpressad rybsolja, lite äppelcidervinäger, salt och peppar.

Allra sist de fem små djungelgurkorna. Mums!

4 kommentarer:

  1. åh, så coola gurkor! Är de goda?

    SvaraRadera
  2. Jodå, jättegoda, men såå små! Jämför med fetakuberna. Gurkorna är 2,5-3 cm långa.

    SvaraRadera
  3. Å va gulliga gurkor. SÅnna vill jag oxå ha....Kan du inte spara några frön som jag kan få köpa???

    SvaraRadera
  4. Helena, jag ska prova spara några frön då! Det räcker med ett frö som gror - för det blir en djungel minsann!

    SvaraRadera