fredag 20 augusti 2010

Stekt kycklingfilé med nästan-ratatouille

Det här åt vi en kväll när barnen inte var hemma. Det var så gott! Det blev bara nästan ratatouille, för vi var utan paprika.

Tid: 60/15 minuter. För 2 personer.

Började med att ta fram kycklingfiléerna och skära bort inrefilédelen från dem, så att varje filé delas i två. På det viset får de bättre form.

Sedan nästan-ratatouillen: gul och grön zucchini, samt äggplanta tärnades, och saltades lite. De fick dra en stund. Så kramades överloppsvätska ur. Tillsammans med mycket skuren lök frästes de i kastrull en stund, och så på med hackad tomat och lite passerad tomat. Sedan fick de ligga där och småputtra åtminstone en halvtimme. De ska bli riktigt mjuka och goda! Smakade till sist av med salt, peppar, och lite persilja.

Filéerna saltades och pepprades. Inrefilébitarna lindades in i bacon, för vi råkade ha ett par baconremsor överlopps. Alla filéerna stektes på "parileringspanna", en sån där gjutjärnspanna med ränder, ni vet. Så fick de ligga och vila en stund i värme under lock, de ska vara mogna igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar