onsdag 1 september 2010

Getostsmakande tomatsoppa från växthuset

Vissa dagar har vi mycket tomater. I år har nog växthuset funkat prima, måste jag säga! (förutom då djungelgurkan som blev helt galen, den skulle ha fyllt hela växthuset för länge sedan om inte mannen klippt den flera gånger i veckan!)

Tid: ca 40/15 minuter. För 5 personer.

Vi hade ca en liter kycklingbuljong som vi kokat två dagar tidigare. Den fick vara grund. En god buljong är grunden för varje god soppa!

Mannen började med att fräsa två lökar, ett par skivade vitlöksklyftor och lite torkad timjan i olivolja (men inte för hög värme). Så skar han ca 8-9 stora tomater och några små i bitar, tog bort det träiga kring "skaftet" och hällde i. Sedan på med buljongen, och allt fick puttra mjukt, närmare en halv timme. Stavmixade. Sist i med ca 2 dl grädde och en rejäl bit smulad getost (chevre-typ). Smaka av med salt och peppar. Alldeles ljuvlig!

De andra, som gillar chevre "ännu" mer än jag hade ännu extra chevre i. Det kan ju vara gott när man gillar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar