onsdag 29 september 2010

Gräddig strömming i ugn med dill och ansjovis

Jag tog en risk. Köpte hem två 300 grams paket djupfryst strömming. Man måste väl testa? När det så sällan finns riktigt färsk strömming i fiskdisken. Resultat? Godtagbart. Men inte bättre än fiskdiskens. Filéerna var ganska stora dessutom.

Tid: 40/15 minuter (+ 2 h upptining i rumstemperatur). För 5-6 personer.

Rullade 600 gram strömmingsfilé med skinnsidan utåt och ställde i en smörad form. Gjorde en röra av 2 dl grädde, en halv burk creme fraiche, en liten burk ansjovisfiléer (och ett par skedar spad), salt, peppar, den sista teskeden av den röda såsen, en halv finhackad rödlök och mycket klippt dill. Hällde detta över strömmingen, gräddade 25 minuter i 200 grader varm ugn.

Serverade med kokt potatis och kokta rödbetor från föregående dag som mannen stekte i smör. God kombination!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar