söndag 5 september 2010

Höstigt kvällsmål: varma knäckebröd med smörstekt skogssvamp

Tid: en halvtimme i skogen, en halvtimme rensning + 25 minuter. För 5 personer (10 knäckebröd).

Hittade smörsopp, lärksopp, en björksopp och tre äggsvampar, och så hade vi lite kantarell och svart trumpetsvamp från butiken. Fräste upp detta i fyra omgångar i teflonpanna, först utan smör tills vätskan ångat upp, så med smör. Bredde smör på 10 knäckebröd. Lade upp svampen och några skivor lagrad holländsk ost. In i ugn (150 grader) för ca 4 minuter.

Gott, tyckte också alla de söta barnen. Vi passade samtidigt på att smaka skilt på alla de olika svamparna. Lärksoppen var minsann godare än vi hade gissat, även om smörsoppen nog var vinnaren av de självplockade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar