måndag 27 september 2010

Lindströmsbiff med potatis-jordärtskocksmos och rödlök

Lindströmsbiff hör nog till det godaste som finns... Men då ska man nog ha mycket mer rödbeta än de vanliga recepten säger. Tycker vi!

Tid: 40 minuter (+ koktid för rödbetorna ca 40 minuter). För 5 personer.

Mannen gjorde smeten. Han rörde ihop nästan lika mycket riven kokt rödbeta som malet ekologiskt nötkött. Han blandade dessutom i ett ägg, lite röd sås, och salt och peppar.

Till moset tog vi upp två delar potatis och en del jordärtskocka, kokade mjukt, stötte för hand med smör, lite mjölk och lite grädde, och lite salt.

Rödlöken stektes sakta mjuk i olivolja under kanske 20 minuter. Sedan tillsatte han en sked socker och lite vinäger och det fick puttra ännu en stund.

Biffarna formade vi nästan rakt i pannan. De blir godast om man steker dem i rejält med smör i äkta gjutjärnspanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar