fredag 24 september 2010

Skördemat: squasch-tomat-gratäng och kokta rosenbönor

Korta, men härliga, tid när man kan hämta nästan hela middagen i trädgården!

Tid: 45/10 minuter. För 5 personer.

Jag började med att skiva en ganska stor squasch och 7-8 tomater (hade tänkt skiva lök och men glömde, det skulle ha passat bra!). Varvade dem med salt och peppar i en smörad gratängform. Hällde på en röra av 3 ägg, 1,5 dl grädde och lite röd sås (som den här gången huvudsakligen smakade chili, ingefära och vitlök). Överst lade jag några skivor bacon (de går att lämna bort också, likaså äggen, och då blir rätten vegetarisk).

In i 200 graders ugn på ungefär 35 minuter, tills squaschen (och löken) är mjuk. Låt gärna svalna 10 minuter när du tagit ut den, den blir godare då! Ovanpå klippte jag lite persilja.

För att bli mätta av en relativt lätt rätt serverade vi rosenbönor till, som vi kokat i 10 minuter, med smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar