söndag 31 oktober 2010

Frukost- eller kvällsmålstips: Rågbröd med äggsmör

Lite i enklaste laget, men nog ett så bra och närande frukost- eller kvällsmålstips!

Tid: 3 minuter + äggens koktid. Äggsmör för 5-10 brödskivor.

2 ägg, gärna inte superhårda, går bra om gulan är lite lös, det blir bara godare (t.ex. ca 6 minuters ägg). 4-5 rågade matskedar smör. Smöret ska vara rumstempererat, eller så äggen nykokta så att smöret smälter lite av värmen. Skala äggen, mosa dem grovt med gaffel, rör i smöret med samma gaffel. Några kvarntag extra salt om du vill.

Såå gott! Passar med alla brödsorter, även om jag tycker det är godast på rågbröd. Ett av våra barn tar både äggsmör och ost på samma smörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar