fredag 15 oktober 2010

Grönsakspurésoppa på grytrest

För en ganska lång tid sedan lagade vi en kycklinggryta med grönsaker, och det blev en liten skvätt över. Och en så fin buljong ska man inte slänga bort, utan spara i frysen, även om den ser sottig ut.

Tid: 40/10 minuter + upptinande av buljongrestenr. För 5 personer.

Den lilla grytresten på ett par dl, med prima kycklingbuljong och lite mosiga grönsaker i, tog vi fram kvällen innan ur frysen och lade i kylskåpet. När maten skulle lagas var det bara att koka upp buljongen, tillsätta lite vatten och grönsaker (vi hade den här gången potatis, två lökar, morot, kålrot och palsternacka men det går lika bra med t.ex. blomkål, squasch och tomat) och koka mjukt.

Till sist kan man röra i lite grädde eller creme fraiche om man vill. Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar