lördag 23 oktober 2010

Värt att höra: Sanna Ehdin, "Finn din energikod"

En fin föreläsning var det! Sanna är verkligen inspirerande. Jag gjorde lite reklam tidigare i bloggen om det. Sanna Ehdin är fil. dr, immunolog och verksam som fri forskare, föreläsare och författare. Hon är dessutom företrädare för den nya hälsovågen, som hon kallar det.

Sannas föreläsning handlade om energi. Energin tar många former i världen. Många ser energi som bara t.ex. mekanisk energi, eller energi i form av kilokalorier som vi intar via maten. Men så enkelt är det minsann inte!

Tänk dig själv hur många saker du gör höjer din energinivå i kroppen, förklarade Sanna. Får inte alla till exempel mer energi av att tala med en person man tycker om? Och vilka andra saker ger just dig energi? Tänk ut och skriv upp!

Hjärtat spelar en stor roll i din energinivå. Hjärtat har ett starkt magnetfält, starkare än hjärnan. För att lugna ner ett oroligt hjärta kan 5-10 minuters avslappning eller meditation hjälpa. Det finns också undersökningar som stöder detta.

Andningen är viktig för energin du har. Många mänskor överandas faktiskt. Dessutom är det viktigt att andas in genom näsan, inte genom munnen. När man andas in genom näsan frisätts kvävemonoxid, som vidgar blodkärlen.

Sanna talade också om maten. Varför är processad mat dålig för kroppen? För det blir mish-mash - kroppen kan inte tolka maten så som den tolkar naturlig mat. Sanna jämförde det med att läsa en bok där bokstäverna är huller om buller. En mycket bra jämförelse, tycker jag! Hon betonade också att de flesta av oss lider av fettbrist, även hon själv har gjort det tills om började äta mer LCHF.

Här kommer ännu till sist Sannas bästa tips för bättre energi:
  • tillför energi varje dag
  • håll hög energinivå - no matter what!
  • rensa ut och välj bort!
Rensa bort saker och mänskoförhållanden som bara tar energi av dig, istället för att ge dig energi. Gör istället dagligen saker som ger dig energi. Fundera ut vilka saker som ger just dig energi, och gör dem!

Min bloggarvän majmamma har också skrivit om samma föreläsning: Sanna Ehdins energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar