måndag 18 oktober 2010

Veckans klassiker: hemlagad leverlåda

Visst kan man laga leverlåda själv, men ett litet projekt är det nog även om det inte är särskilt jobbigt. Kanske ändå värt det? Visst var den god i alla fall.

Tid: 2,5 h/20 minuter. För 5 personer, för en till två gånger.

Kokade först ca 2 dl grötris i ca 1,4 liter mjölk (tog ca trekvartstimme). Vi hade 400 gram lever som vi "malde" i hushållsassistensen (med skärbladet). Hackade ett par lökar ganska fint, kryddade med salt, vitpeppar och mejram. Knäckte i två ägg. Russin enligt smak, 4 msk sirap.

In i ugnsformen med massan, och in i 175 graders ugn i 1-1,5 timme. Och så är det klart! Äts med rårörda lingon eller lingonsylt, eller helt enligt smak och tycke. Min familj åt den faktiskt med brun sås och potatis ena dagen, när jag var borta. Det funkade också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar