lördag 13 november 2010

Billig månad snart halvvägs!

Snart två veckor har pågått av utmaningen Billig november. Det har dagligen bjudits på middagar som kostat under 2 euro, ofta under 1 euro.

Det har visat sig väldigt lätt att laga riktig mat billigt - det är sedan "allt det där andra" som kostar. I vårt fall bland annat nötter, bröd, choklad, rödvin, ostar, glögg. Sånt är dyrare än middagsmaten. Och den ekologiska mjölken är tyvärr väldigt dyr tycker jag, i de två butiker vi brukar gå i kostar den 1,52 respektive 1,59 euro, och det går 10-12 liter i veckan hos oss.

Nå - utmaningen fortsätter hela november. Det kommer ännu att bjudas på åtminstone ärtsoppa, grishjärta, blodplättar, njure och så rotfrukter i olika form, kanske en kryddig morotssoppa. Av dessa har jag aldrig tillrett hjärta eller blod förr, så det ska bli spännande. Stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Du borde göra en kokbok, på dessa tips på billig mat som är hälsosam. Tänk vad många skulle bli glada åt en sådan kokbok. Alla behöver en sådan bok och studenterna inte minst, som skulle få lära sig att äta rätt dessutom! De äter ofta makaroner - enbart!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, Guni! Vem vet - kanske den dagen kommer nån gång! Däremot brukar få bry sig mycket om sin hälsa under studieåren, då är man ung och orkar typ vad som helst. Själv levde jag sååå på nudlar, ris och spaghetti och så lite linser, kål, rotsaker, och tonfisk när jag var 23... Men kanske tiderna håller på att ändra?

    SvaraRadera