söndag 7 november 2010

Frukost-, mellanmåls- eller kvällsmålstips: turkisk yoghurt med hasselnötter

Eller varför inte som efterrätt till och med? Enkelt, men sååå gott. Och nyttigt, tycker jag i alla fall.

Turkisk yoghurt, en handfull hasselnötter som hackats för hand med kniv, en nypa russin och en hutt lönnsirap. Voilà!

Pris: 0,80 euro/portion.

5 kommentarer:

  1. Skall testa genast imorgon då jag kör igång med att följa dina kostråd ;) Mvh, "backis"

    SvaraRadera
  2. Ååååååh! Turkisk (och grekisk) yoghurt är min absoluta favorit, äter 1-2 kg i veckan. Smaksatta bäryoggisar smakar bara blahaj jämfört. Dessutom tycker jag den är suverän i matlagning också.

    Passar på att fråga vad du anser om mattider här på samma gång. Är det viktigt med regelbundna måltider typ 3 huvudmål och 2 mellanmål/dag? Bor själv i hushåll med enbart vuxna, och vi har halkat in i att äta när vi är hungriga oberoende klock-tider. Tycker vi båda mår bra av detta, men kan tänka mig att det kanske inte fungerar i barnfamiljer.
    H. Camilla

    SvaraRadera
  3. Lycka till backis med kostråden :)

    SvaraRadera
  4. Camilla, ja visst är den feta yoghurten god! Angående måltidstider... Det är nog individuellt tycker jag. Beror så mycket på hur man jobbar och vilka tider, hur man annars lever, hur familjens behov går. För många mänskor är det viktigt med regelbundenhet, för andra är det inte. Men som allmän regel tycker jag 3-4 måltider är bättre än 5, för dom flesta mänskor. Är man hungrig inom 3-4 timmar från den förra måltiden så har man ofta ätit för lite, eller fel sorts mat. Riktig mat är i allmänhet bättre än mellanmål. Men mår man bra så är allt bra.

    SvaraRadera
  5. Jag brukar dessutom rosta nötterna lite innan jag blandar dem med yoghurten och flytande honung eller någon sirap... Mums!
    -morsa

    SvaraRadera