torsdag 11 november 2010

Kosten och bokstavsbarnen

Tror du kosten har betydelse för så kallade bokstavsdiagnoser? Det tror i alla fall Anna Hallén, kostrådgivare och författare i Sverige. Det tror jag också.

Här intervjuar läkaren Andreas Eenfeldt henne i fyra minuter om saken. Hon kallar dessa barn energibarn.



Jag ser också fram emot att få träffa Anna i Stockholm nästa vecka, då jag ska delta i hennes kurs.

4 kommentarer:

  1. Jätteintressant! SKulle gäran gå och lyssna på henne jag med nångång. Kanske Marthorna kunde bjuda in henne :)

    Nina, vad är kasein och varför är det så illa?

    SvaraRadera
  2. Kasein är ett mjölkprotein. Det finns huvudsakligen två protein i mjölk: vassle och kasein. Kasein kan vara illa därför att komjölk inte hör till mänskans ursprungliga föda, helt enkelt. Den har funnits med oss bara några tusen år. Därför mår alla mänskor inte bra av det, helt som laktos, eller gluten, eller socker...

    Många sockerberoende tål inte heller kasein, det kan trigga deras sötsug så där bara.

    Fysiologisk snabbförklaring till att vissa proteiner kan skada mänskan är den att proteinerna kan blandas ihop med andra proteiner i kroppen (som molekylärt liknar dem) och rådda till systemen.

    SvaraRadera
  3. Det här har jag funderat på länge själv och tror absolut att det är sant att mycket socker kan trigga ADHD-symptom. Kasein har jag inte hört om tidigare. Vet du vad hennes kokbok heter och går den att köpa i Finland?

    SvaraRadera
  4. Nadja, jag tror personligen att de allra flesta av våra välfärdssjukdomar, vilket är i stort sett alla utom infektions- och virussjukdomar (dvs cancer, diabetes, fetma, hjärtsjukdom, autoimmuna sjukdomar, samt ADHD etc.) har otroligt stor orsak i felaktig kost. Andra orsaker tror jag relaterar till gifter i vår miljö samt stress.

    Anna har skrivit flera böcker, det står mer om dem här: http://www.annahallen.se/mina-bocker http://www.annahallen.se/mina-bocker
    Kokboken heter LCHF-Husmanskost. Jag vet inte om den ännu finns i bokhandeln men den kom ut i Sverige 24 augusti så månne inte.

    SvaraRadera