måndag 15 november 2010

Snabbis: spaghetti / glasnudlar med tomat-baconsås

Husmors nödlösning när hon inser att det måste bli mat inom 20 minuter, och för sex personer, för att lilla flickans kompis ska hinna äta före sin simning... Väldigt sällan är det pasta nuförtiden, men idag blev det.

Tid: knappt 20 minuter. För 6 personer.

Först spaghettivattnet att koka. Sedan nudelvattnet (för de två som inte äter vete). Fräste ett knappt baket bacon i panna i två omgångar, tog undan. Fräste sedan en hackad lök, och spädde på med 2/3 paket passerad tomat (dvs ca 3-4 dl), en dryg dl grädde och lite röd sås. Strimlade baconen och lade i. När spaghettin var klar var allt klart. På den mindre bilden syns den vetefria versionen, med glasnudlar i stället för spaghetti. Glasnudlar görs av mungböna.

Inte veckans näringsbomb, men visst är passerad tomat egentligen väldigt hälsosamt, och inte är det något fel på knaperstekt bacon heller. Så inte det värsta tänkbara heller.

Pris: 0,80 euro/portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar