söndag 7 november 2010

Snabbt till kvällen: omelett, hummus och rester

Berättar konsekvent vad vi ätit varje dag i november, även om det inte är nån gourmetvecka, och detta är den sjunde dagen. Hade tänkt göra grisbit i ugn, men vi har varit på frågesportfinal hela dagen och kom hem kl 20. Så det blev i stället supersnabbt nånting mättande.

Tid: 12 röda minuter*2 (alltså två personer). För 4 personer (den femte åt upp en grötrest istället).

Först stekte vi 6 remsor bacon knapriga och tog undan. Mannen lagade i samma panna en omelett på sex ägg genom att vispa ihop dem med en skvätt kokosmjölk (också rest). I detta värmdes också resten av fredagens jordärtskockspuré samt en handfull djupfrysta ärter. Till sist lite riven ost på.

Jag värmde det sista av torsdagens linsgryta i en kastrull.

Jag totade snabbt ihop hummus av kikärter som jag redan blötlagt sen igår och kokat på dagen. (Publicerar recept på hummusen inom kort!)

Pris: 1,25 euro/portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar