söndag 5 december 2010

Decemberfrågan: Gillar du att laga mat?

I decemberfrågan, till höger, frågar jag om du gillar att laga mat. Hurdan mat gillar du mest att laga? En hurdan matlagare är du? Lagar du från recept eller hittar du på? Lagar du enkelt eller invecklat? Snabbt eller långsamt? Berätta mer!
_

4 kommentarer:

  1. Jag lagar mat för att det blir godare än färdigmat, det är nyttigare, det är billigare och jag blir glad av att ha lyckats åstadkomma något riktigt gott. Vilket det för det mesta blir nuförtiden. Dessutom håller jag kolhydraterna nere och försöker äta ekologiskt när jag har råd. Jag tycker alltså om god mat så därför tycker jag också om att laga mat även om det är själva ätandet som är den bästa biten. :) Svarade alltså annat.

    SvaraRadera
  2. Du har ju rätt Jeanette, många lagar säkert för att det blir godare även om de inte direkt älskar att laga mat, det hade jag ju glömt bland alternativen. Det är säkert en av orsakerna till att jag själv också alltid lagat min mat själv.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar att laga mat!! Men just nu har jag en väldig "matsvacka". Har så svårt att komma på vad man ska laga. Och tycka det är roligt. Om det sen beror på att jag äter lchf (det var enklare då man inte behövde fundera så mycket utan bara slog upp vad som helst) eller att jag är hemmamamma och lagar varm mat 2ggr/dag (men börjar jobba imorgon och ser verkligen fram emot att få serverat mat varje dag och att kombinera jobbmaten o lchf!).

    Annars är jag van hemifrån sen barn att maten lagar man själv, från början. MIn mamma har aldrig köpt färdigmat under hela min uppväxt. Occh helst har man odlat eller plockat den själv. Så det är jag jätte glad över idag, att det kommer naturligt för mig oxå att kocka och baka. Och jag har jätte dåligt samvete varje gång jag ger dottern färdig makaronilåda eller leverlåda (det är dom ända hon får färdigt nångång) och sen kan vi alla oxå äta någång färdiga fiskpinnar (men vi köper helst dom där "Panerade laxfileer", som känns för mig bättre än fiskpinnar...).

    SvaraRadera
  4. Jessica, ja din princip är lite som med min leverlåda - vi köper ibland leverlåda. Även om Paula Heinonen (näringsexpert) hackade helt ner på köpisleverlåda. Ibland måste man vara fanatisk, men inte alltid :). Och jo, alla har idétorka ibland, tror jag.

    SvaraRadera