torsdag 30 december 2010

Har du skinka kvar? Gör en makaronilåda!

Om du ännu har skinka kvar, och tål pasta, kan jag tipsa om makaronilåda. Det finns ju många variationer, men här är en. Mannen lagade igår en lite annorlunda, den är på bilden. Han har lagt i lite grädde och lite röd sås (med chili och vitlök), och ingen purjo.

Tid: 15 minuter + 45-60 minuter i ugn. För så många du vill.

Koka makaroni. Jag tycker det blir allra bäst med traditionell finsk makaroni! Strimla skinka. Skär en eller två purjolökar i skivor. Fräs dem i smör om du vill. Varva makaroni, skinka och purjo i en stor ungsform.

Vispa ihop ägg och mjölk och lite salt och peppar. Det är omöjligt att ange mängd då det beror av makaroni- och skinkmängden, men förhållandena kan vara t.ex. 6 ägg på en liter mjölk. Vispa till mer äggmjölk ifall det inte räcker - översta makaronerna ska nätt och jämnt täckas! In i ugnen 45-60 minuter tills alltsammans nätt och jämnt stelnat. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar