tisdag 21 december 2010

Röding i ugn och kokta jordärtskockor med smör

Fiskdag! Det blev röding den här gången. Väldigt enkelt tillagad.

Tid: 30/10 minuter. För 5 personer, och så blev det lite fisk över också.

Rödingsfiléerna, två stycken på totalt ett drygt kg, saltade och pepprade jag, efter att först dragit ut eventuella ben med pincett. Så smetade jag på lite grön sås blandad med lite creme fraiche. Efter att ha uppskattat filéns tjocklek till 2,5 cm lade jag dem i en form med skinnsidan uppåt i 200 grader varm ugn. 10 minuter per cm, med andra ord 25 minuter.

Under tiden tvättade jag en stor hög jordärtskockor, skrubbade med borste, och kokade dem i lättsaltat vatten tills de var precis lagom mjuka. Det tog ca 15 minuter.

Det här åt vi med smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar