söndag 2 januari 2011

Kycklinglår i ugn med ångkokt blomkål, purjo och morot

Enkelt men så gott. Och ingen kan säga att den här rätten är onyttig :). Vi har förresten börjat experimentera med lägre värme i ugnen efter att mannen läste ett tips nånstans om att i stort sett allt blir godare på lägre värme.

Tid: 60/15 minuter + marinering några timmar. För 5 personer + en rest till följande dags kycklingfrikassé.

Mannen gjorde en yoghurtmarinad av turkisk yoghurt, lite tandooripaste, lite currypaste och lite lemon tahini (vad vi nu råkade ha i kylskåpet) några timmar på förhand. Han skar sex kycklinglår itu och rörde ner dem i marinaden. Det går bra att marinera över natten också.

Så bredde han ut kycklingdelarna i en smord stor form och lade in i 200 graders ugn först några minuter, sedan sänkte han till 150 grader och höll dem där totalt en timme.

Under tiden ångkokade han blomkål, purjo och morot tills de var nätt och jämnt mjuka. Vi åt allt med sky från kycklingens form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar