torsdag 20 januari 2011

Omelett med champinjoner och grön ton

Hos oss är aldrig två omeletter varandra lika! Häromdagen blev det igen en, för vi hade andra rester som precis räckte åt barnen och i stället en skvätt spenatstuvning och champinjoner som galant slank ner i omeletten.

Tid: 15 minuter. För 2 personer.

Mannen skivade och stekte en hel hög champinjoner och en skivad lök i smör och tog undan. Han rörde ihop sex ägg, en spenatstuvningsrest på några matskedar, lite grön sås och en skvätt grädde, och stekte en omelett av det i samma panna.

(Spenatsåsen hade jag lagat till andra serveringen av gäddquenellerna: en hackad lök, en påse frysspenat och smör, lite vitlök.)

Till sist lade vi på riven ost, de stekta champinjonerna och hackad färsk basilika, som vi råkade ha hemma.

Vi vek omeletten, och voilà! Serverade lite rågbröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar