tisdag 18 januari 2011

Surrödkål med bacon och pepparrotssås

Surrödkål, rödsurkål? Hur som helst - bongade en sådan i butiken och var tvungen att köpa den. Den doftare sötare än vanlig surkål, men smakade ganska lika. Färgen är ju vacker.

Tid: 35/10 minuter. För 5 personer.

Kokade potatis. Lämnar du bort potatisen så behövs det två paket surkål på 400 gram, med potatis räcker ett paket. Knaperstekte två stekpannsfulla med baconskivor, som jag sedan lät torka på hushållspapper. Sköljde surkålen och kokade upp den i en skvätt vatten, den fick koka några minuter.

Serverade till detta en pepparrotssås (gjord på finriven pepparrot, creme fraiche och majonnäs).

Tyvärr togs bilden innan såsen var på, så här är en skild bild med såsen med. Kombinationen var jättegod!

Lämnar du bort potatisen så blir det lågkolhydratkost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar