söndag 8 maj 2011

Grillsäsongen öppnad! Kassler med coleslaw och kokt blomkål

Helt klassiker som jag bloggat liknande av förr...


Tid: under en timme totalt. För 5 personer.

Mannen är duktig på kassler. Var och en har väl sitt sätt att grilla denna klassiker. Mannen brukar ibland marinera den en timme eller ett par i någon vätska som innehåller bland annat citronsaft och honung och salt och peppar och lite andra kryddor. Så grillar han den på lagom värme på gårdsgrillen tills den är just lagom, det tar inte lång tid.

Coleslaw har vi gjort ofta förr, och nu blir den sååå god med ny kål, som visserligen inte är inhemsk men lite får man fuska med principerna när sommarn är sååå nära! Här är ett recept på coleslaw, men den här gången lagade jag såsen av hemlagad majonnäs som jag blandade med lika mycket creme fraiche och turkisk yoghurt typ 33/33/33 samt en tesked senap och en tesked vinäger.

Blomkålen, som jag i tankarna kokat ett par minuter för länge (varning! Ny blomkål blir snabbt mjuk!) serverades med smör. Muuuums!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar