torsdag 30 juni 2011

Entrecote med stekt äggplanta och paprika

Än en gång, så enkelt, men så gott. En bra köttbit, en paprika och två paprikor är allt du behöver. Och olivolja.


Tid: ca 30/15 minuter plus köttet ska stå framme en timme före. För 5 personer.

Ta fram köttet i tid så det inte är iskallt när det ska stekas. Skär lagom tjocka skivor av köttet. För vår familj går det åt ett knappt kilo, och vi tycker skivorna ska vara ca 2,5-3 cm tjocka.

Skär äggplantan i skivor på längden. Strö lite salt mellan skivorna och låt dem stå 10 minuter (om du har mycket tid så gärna upp till en halvtimme). Krama sedan ur dem och stek dem i mycket olivolja på låg värme på bägge sidor, i omgångar. De ska bli helt mjuka. Krydda med svartpeppar.

Stekt till sist paprikaringarna. De behöver inte bli helt mjuka.

Salta och peppra sedan biffarna, och stek dem några minuter per sida, så mogna som du själv vill ha dem. Mannen lagade en snabb sås av stekskyn med lite rödvin.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar