onsdag 29 juni 2011

Grillad maletköttbiff med kokta rödbetor, lök och morot

Kan det bli enklare och godare? Kan månne någon påstå att denna rätt inte är hälsosam?


Tid: 30/15 minuter - eller kanske svårt att säga hur länge då förberedelser för grillandet också tar lite tid i anspråk. För 5 personer.

Maletköttbiffar har jag beskrivit förr, så hänvisar till ett tidigare recept, även om mannen kan ha lagt lite annan kryddning den här gången. Det var nötkött, och viktigt när man grillar på utegrill är att forma biffarna tillräckligt noggrant så de hålls ihop, att inte ha för het grill och att inte grilla för länge.

Vi kokade rödbetor till, 5 stycken mellansmå, i en kastrull i ca 20 minuter. Lökarna med större delen av blasten kvar, två per man, samt de fem söta små morötterna, fick koka ca 7-8 minuter i en egen kastrull.

Serverades med bara smör till, samt en del hackade råa blast. Muuuums!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar