onsdag 15 juni 2011

Nypotatis på LCHF-vis, version 2, med matjessill och ägg

Häromdagen lagade jag nypotatis på LCHF-vis. Den här varianten är ännu mer lchf, främst för att det var lite mindre potatis. Kolhydraternas energiprocent är här 9 % och mängden 17 gram.


Tid: ca 20 minuter. För 2 personer.

Började med att sätta vatten att koka för både äggen och potatisen. I mitt fall, ganska små potatisar, skulle de ha ungefär lika lång tid. Jag kokade då ca 10 små potatisar och 5 ägg.

Mannen lade matjessillen att dra en stund i lite hackad dill och olivolja och de överblivna fyra små ansjovisfiléerna från föregående gång.

Vi smalt ca 100 gram smör i en kastrull. Allra sist hackade jag tre blast från nya lökar, de är så goda i början av sommarn. Klart!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar