lördag 2 juli 2011

För heta sommardagar: laxsallad

Just det, vad vill man annat ha en sån här het sommardag än en sallad med något lite matigt i? Det matiga kan vara en rest från gårdagen, vi stekte en laxfilé igår och hade just lagom kvar.


Tid: 10-15 minuter. För 5 personer.

Salladen innehöll: massor av huvudsallad från trädgården (väl tvättad och centrifugerad, sedan lätt riven), rucola från trädgården, strimlad ny vitkål, holländsk ost i tärningar, parmesan i flagor, gurka, tomat, ny lök med blast i strimlor, samt dill och basilika från trädgården.

Till det serverade vi den kalla stekta laxen skilt, samt en sås på creme fraiche-bas (jag tror den bara hade lite röd sås i helt enkelt, mannen hade gjort den under veckan när jag var på arbetsresa).

Här hittar du förresten mer matiga och andra sallader (scrolla lite neråt hittar du förra sommarens sallader): http://flo-food.blogspot.com/search/label/sallad.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar