torsdag 25 augusti 2011

Matjessill med äggsmör, broccoli, morot och potatis

Enkelt och sååå äkta och närande.


Tid: ca 20 minuter. För 5 personer.

Kokade potatis och morot (från egen trädgård så här års!). Broccolin, från egen trädgård även den, mums!, kokade vi ovanpå de övriga grönsakerna i ånginsats, och likaså de fem pyttesmå lökarna vi också hittade under ogräset i vår trädgård. Matjessillen marinerade min man en liten stund i vinäger med hackad lök och något sött, eller tja, mer som en sås han hällde över den, bara några skedar.

Äggsmör lagade vi också under tiden: 3 ägg som kokas ca 8 minuter, svalnar ett par minuter och rörs med mycket smör till lagom konsistens. Med rätt koordination lyckas hela rätten på 20 minuter. Servera med smör för potatisen, broccolin, löken och moroten.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar