tisdag 2 augusti 2011

Voilà - den fantastiska nolleurosoppan!

Detta recept uppfann jag för 6-7 år sedan. Rätten äts hos oss alltid i augusti och september, och kallas nolleurosoppa. Därför att inget i den kostar då vi alltid har egen potatis och squasch den tiden på året, och buljong i frysen. Av någon orsak blev det inte av förra året - det var väl så att våra squaschplantor aldrig riktigt tog sig det året.


Tid: 30/5 minuter. Går också snabbare om man har bråttom, t.ex. 20 minuter. För 5 personer.

Koka upp lite hemlagad buljong, t.ex. kyckling eller nötbuljong. Jag hade ankbuljong den här gången. Ta en hel, ganska stor sqasch och skär den i ganska stora bitar eller skivor, lägg i kastrullen. Ta en eller ett par nävor potatis, klyv de stora, låt koka med. Har du egen lök, lägg i lite lök också!

Låt koka tills allt är mjukt och kör med stavmixer eller potatisstöt, eller vispa sönder med vispel. Krydda hur du vill, med örter du har hemma: t.ex. persilja, dill, basilika, gräslök eller timjan. Salta och peppra. Klart!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar