lördag 10 september 2011

Kycklinglår i ugn med broccoli och svampris

Häromdagen hittade mannen åter en korgbotten med svamp. Där var lite svart trumpetsvamp samt några smörsoppar och andra soppar. Lite för lite för en stuvning igen, så det fick bli del av en risrätt istället.


Tid: en dryg timme / 20 minuter. För 5 personer.

Kycklinglåren, totalt 6 stycken faktiskt (det blev en bit över) skar mannen itu i lår och klubba för att de skulle gå lite snabbare i ugnen. Han marinerade dem för några timmar i en röra av mest grön sås. Jag lade dem sedan i 175 graders ugn för ca 45 minuter, där de snällt mognade för sig själva.

Fräste svampen i smör, och fräste sedan en ganska stor sats överblivet ris (från mellanflickans malda kött med ris) med i samma panna. Ångkokade egen broccoli till, som vi den här gången serverade med den feta skyn från ugnsformen.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar