söndag 23 oktober 2011

Rostbiff med stekta gröna tomater, bönor, paprika och svampsås

Ännu ett recept med gröna tomater för er som ännu har såna kvar. Vi har ännu 3-4 dussin av dem, ett dussin halvt orange. Vi får också en grön paprika att gå åt.


Tid: 20 minuter, när rostbiffen redan är klar från föregående dag. För 5 personer.

Mannen skivade gröna tomater ganska tjockt och vände dem i ett uppvispat ägg och kokosmjöl som han saltat och pepprat. (Det går så klart lika bra med vanliga skorpsmulor, men för dem som inte äter vete, eller följer LCHF, är kokosmjölet bra.) Så stekte han dem i smör på båda sidorna.

Vi skar upp rostbiff, kokade potatis och rosenbönor, och stekte bitar av grön paprika.

Så lagade vi en snabb svampsås till av torkade trattisar: trattis, lök och grädde som fick småsjuda 10-15 minuter, och så salt och peppar.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar