söndag 8 januari 2012

Biffar av hemmalet getkött med purjo-morot och trattissås

Minsann originellt. Men verkligt gott! Ingen seg get denna gång! Vår nya lilla köttkvarn funkade bra.


Tid: 30-35 minuter, plus malandet av köttet som nästa gång kommer att gå betydligt smidigare.




Vi malde köttet. Det var en "rullad" av geten, dvs en ganska så seg och platt bit, samt en bit nötkött, också det lite senigt. Utmärkta för ändamålet. Det tog lite tid, för först på slutet insåg vi att man inte ska trycka, utan lägga i köttbitarna en åt gången. Först tryckte vi så hårt att de verkligt seniga getköttsbitarna blev inne i kvarnen och snurra. Men så gick det bra.



Det malda köttet kryddade vi med två saker: salt och svartpeppar. Formade biffar som vi stekte i smör i gjutjärnspanna, och låt mogna / hållas varma i ugnen (125 grader) medan vi lagade resten färdigt.


Till detta blev det morot och purjo i smör. Skivade några morötter och en purjo och lät puttra sakta med en stor klick smör (ca 100 gram?) i ca 25 minuter.



Svampsåsen lagades av finhackad lök och torkad trattis, som bara frästes i smör och sedan späddes på med grädde och fick puttra färdigt, det tog också närmare en halvtimme. Smaksatt med salt och peppar.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar