söndag 13 september 2015

Hönshuset - del 9 - veranda

Vi hade haft lekstugan i ca 10 år och planen på en riktig terrass eller veranda hade aldrig genomförts. Terrassen bestod av fyra lastpallar ovanpå varandra. Inget räcke. Men nu då hönshuset hade blivit ganska fint, och det också visade sig att vi hade äldre grannar och släktingar som hade svårt att ta sig in i hönshuset utan en riktig veranda, så byggde vi en den äntligen.



Först gräva lite jämnt och kolla höjder, så några betongformstenar som blivit kvar efter husbygget. Det var mannens jobb. Så balkar ovanpå och överst vanlig ohyvlad bräda. I framtiden kanske vi tjärar brädorna eller drar roslagsmahogny på.

Så var det räckets tur. Vi har lövsågade räcken med egen design både på husets öppna veranda, balkongen och biltaket, så vi ville ha lövsågat räcke också här. Designen skulle passa lekstugans stil, och förstås ha hönstema. Och vara någorlunda lätt att såga ut. Mellanflickan, lilla flickan och jag designade räcket tillsammans.



Det blev så här fint, men både fjärilar, blåklockor och ägg. Mannen sågade det mesta av det, jag hjälpte till. Och så sågade jag till de övriga delarna av räcket.



Senare målades räcket vitt. Vi byggde också ett litet vedtak intill hönshuset, för mannen hade huggit en hel del ved strax intill, och vi tänkte att det kanske blir en liten tilläggsisolering också närmast sovpinnen!



Vårt hus heller Villa Elinelund och vi har en skylt ovanför huvudingången med detta namn. Hönshuset har faktiskt ett officiellt namn, som t.o.m finns på våra registreringspapper - Kackelinelund. Så klart ska ett hönshus också ha en namnskylt. Lilla flickan ritade namnet och hönan som målades under namnet är mellanflickans design. Här klipper lilla flickan schablonen.



Vi hade ingen grön färg kvar efter senaste husmålning, så vi blandade istället ihop en grön färg av någon typ av hobbyfärger lilla flickan hittade i sina gömmor. Det tog en god stund att få rätt nyans. Så här blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar