fredag 9 oktober 2015

Stå ut lite till, hönor! Hönshuset - del 11

Det blev plötsligt kallt. Hönorna rör sig fortfarande ute dagligen. De söker upp soliga, skyddade platser alltid när de har en chans. Däremot släpper vi inte alltid ut dem för några timmar på dagen för de är nästan omöjliga att få in förrän vid 6-tiden då de själva går in. Så släpper vi ut dem så är de ute hela eftermiddagen. Vilket de ofta varit - alltid när någon av oss är hemma hela eftermiddagen.


Det var frost i morse för fjärde morgonen i rad. Några morgnar har det varit is på vattnet i tunnan så vi fick tömma sista tunnan också och lägga bort den för vintern. Hönorna kommer ännu gärna ut på frukost, även om Nemi tvekade en stund på tröskeln i tisdags. Bilderna är från i morse, då de fick lite banan, tomat, vindruvor och en ostrest samt havre.



Vår elektriker har varit här och vi har planerat hur elektriciteten ska dras. Jag håller ännu på att söka upp och skaffa lämplig värmelampa e.dyl. samt belysning.



Mannen har grävt upp ett litet dike för kabeln. Det blir nästan 40 meter från huset till hönshuset, och kabeln kommer att skyddas med nån typ av rör.

Fortsättning följer, hoppeligen inom kort, så inte hönorna förfryser kammarna! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar