söndag 1 november 2015

Shakiras och Elviras första ägg

Så härligt alltså, i snart en vecka har vi fått mer ägg igen. Precis har Milou tagit paus för vintern, och Nemi har ju haft paus redan en tid, och då börjar Shakira och Elvira värpa! Om jag räknat rätt var de ca 24 veckor gamla när de nu började värpa.



Vi gissar på att Shakira gjorde de två första, för hon var långa stunder i redet. Sedan fanns det plötsligt två små ägg på en gång i redet, och nästa dag såg vi Elvira i redet också.



Idag var det Shakira som var i redet, och resultatet är ett skojigt, lite buckligt ägg. Vad som nu har hänt. Vi har aldrig fått buckliga ägg förut, bara prippliga, och dem har Nemi stått för.

De nya miniäggen har varit 38-40 gram. Milous ägg var i slutet av säsongen helt likadana till utseendet men drygt 50 gram stora.



Vi har redan ätit de första äggen. Här steks de tillsammans med Milous sista för säsongen. De var helt vanliga, kanske lite extra fasta och fina till både gula och vita, fast vi hört att de kan vara lite gryniga. Det är så klart möjligt att de egentligen lagt sina allra första ägg i nån buske, de har varit så mycket ute nu dessa fina höstdagar. Följande bilder är tagna idag!

Viri = Elvira

Shacki = Shakira (i bakgrunden Nemi och Olivia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar